ELBA RY
  • Etusivu
  • Yhdistys
    • Säännöt
    • Hallitus
    • Alumnit
  • Yhteystiedot
Picture

1§ Yhdistyksen nimi ja kotipaikka
 
Yhdistyksen nimi on Elba ry. Yhdistyksen kotipaikka on Turku.
 
 
2§ Yhdistyksen tarkoitus
 
Yhdistyksen tarkoituksena on valvoa Turun  ammattikorkeakoulussa prosessi- ja materiaalitekniikan tutkintonimikkeellä opiskelevien opiskelijoiden koulutuspoliittisia, ammatillisia ja yhteiskunnallisia etuja sekä yhdistää heitä erilaisilla yhteishenkeä kohottavilla tapahtumilla.

Yhdistys toimii myös linkkinä insinööriopiskelijaliittoon (IOL ry) TIO ry:n kautta.
 
 
3§ Tarkoituksen toteuttaminen
 
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys pyrkii vaikuttamaan jäsenistöä koskeviin koulutuspoliittisiin päätöksiin jäsenistön eduksi tekemällä kannanottoja sekä tuomalla opiskelijoiden mielipiteitä julki Turun ammattikorkeakoulun kemiantekniikan kokouksissa.

Lisäksi yhdistys harjoittaa koulutus- ja julkaisutoimintaa sekä järjestää yhteishenkeä ylläpitäviä virkistys-, urheilu- ja juhlatapahtumia.


4§ Toiminnan tukeminen
 
Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu perustamaan rahastoja, ottamaan vastaan avustuksia, lahjoituksia ja testamentteja sekä asianomaisella luvalla järjestämään keräyksiä, arpajaisia sekä juhla- ja huvitilaisuuksia.
 
Yhdistys on oikeutettu lisäksi harjoittamaan kustannus- ja julkaisutoimintaa, omistamaan toimintaansa varten tarpeellisia kiinteistöjä ja arvopapereita sekä harjoittamaan jäsenistölle kohdistettua opiskelutarvikkeiden ja oppikirjojen välitystä.
 
 
5§ Yhdistyksen nimen kirjoittaminen
 
Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja, rahastonhoitaja tai hallituksen keskuudestaan valitsema toimihenkilö, kaksi aina yhdessä.
 
 
6§ Jäsenet
 
Yhdistykseen voi kuulua opiskelijajäseniä, kunniajäseniä, kannattajajäseniä ja alumneja.
 
Yhdistyksen opiskelijajäseninä voivat olla kaikki Turun ammattikorkeakoulun bio-, elintarvike-, laboratorio-, prosessi-, materiaali- ja kemiantekniikan opiskelijat.
 
Kannattajajäseniksi voivat liittyä yksityiset henkilöt ja oikeuskelpoiset yhteisöt, jotka yhdistyksen hallitus hyväksyy kannattajajäseniksi, ja jotka maksavat yhdistyksen kokouksen määräämän kertasuoritteisen kannattajajäsenmaksun.
 
Kunniajäseniksi voidaan kutsua hallituksen esityksestä yhdistyksen kokouksen päätöksellä henkilöitä, jotka ovat ansiokkaalla tavalla edistäneet yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. Kunniajäseniltä ei peritä jäsenmaksua, eikä mahdollista aikaisemmin perittyä jäsenmaksua palauteta.
 
Alumneiksi voivat liittyä Turun ammattikorkeakoulussa bio-, elintarvike-, laboratorio-, prosessi-, materiaali- ja kemiantekniikan koulutusohjelmissa opiskelleet sekä Turun ammattikorkeakoulun henkilökunta. Saavutetut jäsenoikeudet säilyvät.
 
 
7§ Jäsenvelvollisuudet ja -oikeudet
 
Jäsenen tulee noudattaa yhdistyksen sääntöjä.
 
Opiskelija- ja kannattajajäsenten tulee suorittaa yhdistyksen kokouksen määräämä kertasuoritteinen jäsenmaksu.
 
Opiskelijajäsenillä ja kunniajäsenillä on läsnäolo-, puhe- ja äänioikeus yhdistyksen kokouksissa. Kannattajajäsenillä ja alumneilla on läsnäolo- ja puheoikeus yhdistyksen kokouksissa.
 
 
8§ Jäsenen eroaminen yhdistyksestä
 
Jäsen voi koska tahansa erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle tai ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa. Eroilmoituksen jälkeen jäsen on välittömästi vapaa yhdistyksen jäsenyydestä.
 
 
9§ Jäsenen erottaminen yhdistyksestä
 
Hallitus voi erottaa opiskelijajäsenen sillä hetkellä, kun jäsen valmistuu tai keskeyttää lopullisesti opiskelunsa Turun ammattikorkeakoulun bio-, elintarvike-, laboratorio-, prosessi-, materiaali- ja kemiantekniikan koulutusohjelmassa.
 
Yhdistyksen kokouksessa voidaan hallituksen esityksestä erottaa jäsen, joka toimii vastoin yhdistyksen tarkoitusperiä, vahingoittaa yhdistystä tai jättää muut sääntöjen mukaiset velvollisuudet täyttämättä. Erotuspäätöksen jälkeen jäsen on välittömästi vapaa yhdistyksen jäsenyydestä.
 
 
10§ Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen
 
Yhdistyksen kokoukset kutsuu koolle yhdistyksen hallitus ilmoittamalla siitä toimipisteen ilmoitustaululla vähintään kahta viikkoa aikaisemmin.
 
Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen hallitus katsoo sen tarpeelliseksi tai kun vähintään yksi kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen (30) vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty hallitukselle.
 
 
11§ Yhdistyksen kokoukset

Yhdistys pitää vuosittain kaksi sääntömääräistä kokousta. Yhdistyksen syyskokous pidetään 1.9.-30.11 ja kevätkokous pidetään 1.2.- 30.4. 

Syyskokouksessa on käsiteltävä ainakin seuraavat asiat:

1. Kokouksen avaus 
2. Kokouksen järjestäytyminen  Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi  pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys 
5. Valitaan yhdistykselle puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja rahastonhoitaja 
6. Päätetään hallituksen koosta ja valitaan muut hallituksen jäsenet
7. Valitaan kaksi toiminnantarkastajaa 
8. Vahvistetaan yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talousarvio
9. Vahvistetaan opiskelija- ja kannattajajäsenmaksu 


Kevätkokouksessa on käsiteltävä ainakin seuraavat asiat:

1. Kokouksen avaus 
2. Kokouksen järjestäytyminen  Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi  pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys 

5. Esitetään yhdistyksen toimintakertomus edelliseltä toimintavuodelta 
6. Esitetään yhdistyksen tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus sekä vahvistetaan tilinpäätös edelliseltä kalenterivuodelta 
7. Päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä 


Yhdistyksen kokous on päätösvaltainen, kun se on sääntöjen mukaan kutsuttu koolle. 

Hallitukseen voi asettua ehdolle myös toimittamalla yhdistyksen hallitukselle kirjallisen hakemuksen ennen yhdistyksen kokouksen alkua.

Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee mielipide, jota kannattaa äänten enemmistö. Äänten mennessä yhdistyksen kokouksessa tasan päätöksen ratkaisee aina arpa. 

 
 
12§ Tilikausi ja toiminnantarkastus
 
Yhdistyksen tilikausi ja hallituksen toimikausi on kalenterivuosi.
 
Hallitus huolehtii yhdistyksen tilit tarkastettavaksi helmikuun loppuun mennessä. Toiminnantarkastajien on annettava tarkastuskertomuksena maaliskuun 30. päivään mennessä.
 
 
13§ Yhdistyksen hallitus
 
Yhdistyksen hallituksen muodostavat puheenjohtaja, 2-8 muuta jäsentä sekä 0-3 varajäsentä. Hallitus nimeää tarvittaessa muita vastuuhenkilöitä. Hallituksen jäsenenä voi toimia yhdistyksen opiskelijajäsen.
 
Hallitus toimeenpanee yhdistyksen kokouksen päätökset, hoitaa yhdistyksen asioita, ylläpitää jäsenrekisteriä sekä vastaa yhdistyksen puolesta.
 
Hallitus voi asettaa avukseen toimihenkilöitä ja toimikuntia, joiden tehtävät ja kokoonpanon se määrää.
 
Hallituksen kokous on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja ja vähintään puolet hallituksen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan lukien, on paikalla. Hallituksen kokouksessa äänestyksen tasatilanteessa ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, henkilövaalissa kuitenkin aina arpa.
 
Hallituksesta eroa anovan tulee ilmoittaa erostaan kirjallisesti hallitukselle, joka käsittelee eropyynnön. Jos hallitus myöntää eron, ero astuu voimaan välittömästi.
 
Hallituksesta eroavien tai erotettavien tilalle nostetaan yhdistyksen kokouksessa varajäseniksi valitut. Mikäli varajäsenet ovat estyneitä toimimaan hallituksessa, yhdistyksen kokous valitsee uuden toimijan hallitukseen.
 
Yhdistyksen kokous voi erottaa hallituksen jäsenen, joka toimii vastoin yhdistyksen sääntöjä tai tarkoitusperiä.
 
 
14§ Sääntöjen muuttaminen
 
Sääntöjen muuttaminen on hyväksyttävä kahdessa (2) peräkkäisessä yhdistyksen kokouksessa kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä. Kokousten väli tulee olla vähintään kaksi (2) viikkoa ja vain toinen kokous saa olla yhdistyksen ylimääräinen kokous.
 
Muutetut säännöt astuvat voimaan niiden tultua merkityksi Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin.
 
 
15§ Yhdistyksen purkaminen
 
Yhdistyksen kokouksen on kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä päätettävä yhdistyksen purkamisesta kahdessa (2) peräkkäisessä kokouksessa. Kokousten väli tulee olla ainakin yksi (1) kuukausi ja vain toinen kokous saa olla yhdistyksen ylimääräinen kokous.
 
Jos yhdistys purkautuu tai lakkautetaan, yhdistyksen varat on käytettävä yhdistyksen tarkoitusperiä edistävällä tavalla, purkamisesta päättävän jälkimmäisen kokouksen määräämällä tavalla.
 
 
16 § Muu tulkinta
 
Siltä osin kuin näissä säännöissä ei ole säädöksiä, noudatetaan yhdistyksiä koskevaa lainsäädäntöä.
 
 
Nämä säännöt on hyväksytty ensimmäisen kerran yhdistyksen kevätkokouksessa 29.4.2021 ja toisen kerran yhdistyksen ylimääräisessä kokouksessa 27.5.2021.

Proudly powered by Weebly
  • Etusivu
  • Yhdistys
    • Säännöt
    • Hallitus
    • Alumnit
  • Yhteystiedot